2015/08/11

Note #90: Recipe - fruity cottage cheese mix.

It seems like it's been ages since I last posted a recipe here. Shame on me! I don't even have a valid excuse, especially since I keep posting my meals to Instagram. Oh well, let's say that I just don't have anything too special to share, as my meals are currently very similar and simple (making use of abundance of fresh fruit and berries). But let me show you one simple mix to have with cottage cheese that one may have either for breakfast, dessert, or dinner (as I did).
Я так давно не делилась здесь рецептами! Ай ай ай мне. Даже нет достойного оправдания, учитывая то, что я очень даже активно кидаю фотографии еды на Инстаграм. Ну ладно, скажем просто, что у меня нет интересных рецептов на поделиться сейчас, так как питаюсь я довольно однообразно и просто (используя сезон свежих фруктов-ягод по полной). Но сейчас расскажу об одном простом рецепте с творогом, который можно есть в качестве десерта, завтрака, ну или ужина, как я.
Enjoy the simple recipe of cottage cheese with fruit!
Наслаждайтесь рецептом творога с фруктами!


Ingredients:
  • Cottage cheese - 100g;
  • Greek yoghurt - 100g (optional - you can just use 200g of cottage cheese);
  • Apple - 50g (approx. a half of an apple);
  • Kiwi - one piece;
  • Papaya - 60g (approx. a half)
  • Mango - 50g;
  • Orange - 40g (approx. a quarter);
  • A piece of rye bread, toasted;
  • A handful of cashews;
  • Cinnamon, honey (optional);
  • Bonus: papaya seeds.

Ингредиенты:
  • Творог - 100г;
  • Греческий йогурт - 100г (по желанию - можно просто использовать 200г творога);
  • Яблоко - 50г (половина яблока примерно);
  • Одно киви;
  • Папайя - 60г (примерно половина);
  • Манго - 50г;
  • Апельсин - 40г (примерно четверть);
  • Поджаренный кусок ржаного хлеба;
  • Горсть орехов кешью;
  • Корица, мёд (по желанию);
  • Бонус: семена папайи.

So, the base of this mix is obviously cottage cheese (I use low-fat); however, my preference was to make it a bit less thick, so I mixed equal proportions of cottage cheese and greek yoghurt (also low fat). Everything else is rather simple: add as many fruit as you wish! :) My choice fell on apple, kiwi, papaya, mango and orange. Just chop them nicely and add to the dairy mix and stir well up. The meal will come out rather light and low-calorie, so to make it just a bit heavier you can add nuts (cashews were my preference here). Cinnamon works well as a means to spice the meal up; you can also add a spoonful of honey if it's not yet sweet enough. Then I decided to risk it and add the papaya seeds, which, as I may have mentioned, are really bitter, so be careful considering them. The meal is pretty much ready - you can either eat it like that, or together with a toasted rye bread slice. Delicious! Bon appetit!
База этого "салата" вполне очевидна - творог (я использовала маложирный); я предпочла смешать равные пропорции творога и греческого йогурта (тоже маложирного) для меньшей плотности. Затем просто порезать туда фрукты, по выбору! Мой пал на яблоко, киви, папайю, манго и апельсин. Нарежьте и перемешайте. Блюдо выйдет малокалорийным, так что можно добавить орехов (я выбрала кешью). Корица в качестве приправы - самое то; если блюдо кажется недостаточно сладким, можно полить мёдом. А ещё я рискнула и добавила зёрен папайи, которые весьма горькие - так что будьте готовы к интересному вкусу, если тоже решите их добавить. Блюдо, в принципе, готово - можно есть или просто так, или вот с кусочком хлеба. Приятного аппетита!

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.